Can Joanet Pujades
Santa Eulàlia de Ronçana

Camí de Can Joanet
    Des del C. de la Mare de Déu del Remei del barri de Can Torres, pel camí particular a la dreta

Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Joanet Pujades és una masoveria construïda a mitjans del segle XIX. Durant la segona meitat del segle XX es van adossar diversos cossos a les façanes laterals i posterior, el més alt dels quals albergava la cisterna de l'aigua.

És un edifici de planta quadrangular que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons dos eixos d'obertures, d'arc rebaixat arrebossat a la planta baixa i ceràmiques al pis. A la façana de llevant es va afegir un cos d'un sol nivell d'alçat per fer-hi una cuina nova. D'altra banda, a la façana de ponent hi ha adossat un porxo modern amb pilars ceràmics, a la posterior un petit cos de tres nivells d'alçat i un altre d'un sol nivell d'alçat. El revestiment dels murs és arrebossat i pintat de color blanc.

Durant la segona meitat del segle XIX, vivia a la casa un tal Joan Vilardebò i Pujades. Durant el segle XX va ser la masoveria de Can Bachs de l'Ametlla. Aleshores hi vivia Maria Puigdomènech i la seva família, descendents de Joan Vilardebò. Els propietaris actuals la van adquirir a mitjans del segle XX.