Can Jesús o Can Jesús de Dalt
Palafolls

C. Vallplana, 38
    Veïnat de Vallplana

Àlvar Sáez Puig

D'origen era una casa molt senzilla sense cap element destacable, actualment ha estat engrandida i molt transformada.

L'edifici actual presenta planta baixa i primera planta amb volums horitzontals. No ha mantingut cap element original. Està pintada de color carn.

Finestres, obertures i portes són de nova factura.

Encara es dediquen al conreu.

Segons Salicrú (2018) les primeres dades de la casa no són fins del padró de 1866 quan hi vivia el propietari, Esteve Vilaseca. No tenim dades anteriors, en el mapa parcel·lari fet el 1856 no hi constava cap casa a la finca propietat de l'Esteve.

L'Esteve es va casar amb Gertrudis Bassedes, però no van tenir fills; va continuar la nissaga un fill que van adoptar. Aquest va comprar la casa coneguda com a can Jesús de Baix que va deixar al seu segon fill.