Can Gili
Granollers

Sector nordoest del terme municipal. A la Serra de Ponent. Barri de Can Gili. Camí de Lliçà s/n.

IIaC-VdC
    Estat de conservació del jaciment desconegut. Molt probablement destruït per les edificacions
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Àrea arqueològica núm. 2. Protecció de tipus VIII: Àrees arqueològiques.
    CCAA 1932
    Ajuntament de Granollers
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Jaciment arqueològic d’època romana que es coneix tan sols perquè s’hi han recollit materials en superfície. Es troba en una antiga zona de conreus, vora la masia de can Gili, on van aparèixer fragments de teula romana ("tegula", "imbrex") i algun fragment molt esporàdic de terrissa comuna romana. No s’hi ha apreciat cap estructura arquitectònica. Actualment la zona és totalment urbanitzada. El jaciment va ser documentat per l’arqueòleg Josep Estrada (INVENTARI, 1997).

A poca distància s’hi ha localitzat un forn de pega o peguera, que tal vegada podria relacionar-se amb aquest jaciment (Estrada, 1993).

ESTRADA I GARRIGA, Josep (s.d.) Notas arqueológicas inéditas el Vallès Oriental, Granollers.

ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.

VILA BONAMUSA, Lluís (2001) ) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni aqueològic. Granollers. Document administratiu.