Can Costella
Arenys de Munt

Av. Panagall, 47 i 49

BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8296
    Jordi Montlló Bolart

Can Costella o Can Oms és una casa de planta rectangular amb planta baixa i dos pisos. Al costat hi ha un cos annex de planta baixa i pis on destacava una magnífica portalada d'entrada amb arc rebaixat de pedra granítica ben treballada. A la llinda hi havia gravada la data de 1787. Típica entrada de carruatges.
    La casa és de factura més recent, amb la porta d'accés centrada i tres esglaons. Una finestra baixa a l'esquerra, amb una persiana, i una finestra més alta a la dreta, amb porticons de llibret. En el primer pis destaca un balcó amb barana de ferro que ocupa tota l'amplada de la casa. Les quatre obertures del pis superior estan rebaixades de la línia de façana i emmarcades per columnes. Els porticons són de llibret. Coronament amb emblema central sense omplir.

Desconeixem què ha passat amb aquesta portalada, però actualment hi ha una vulgar porta de garatge.
    També es coneix com a Can Oms, actualment una pastisseria.

VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Costella (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.