Can Cornei
Sant Esteve de Palautordera

Al nord del municipi. Zona coneguda com a Serra de Can Batista.
    Emplaçament
    Just passat l'accés al barri de les Margarides, seguint en direcció nord per la carretera BV-5301, apareix el trencall a un camí que mena a Can Cornei.
    298

41.727895144608
    2.4201711747858
    451776
    4619728
    08207 - 48
    Segle XIX
    A causa de la dificultat per accedir no s'ha pogut comprovar totalment l'estat de conservació.
    Pla Especial de Masies i Cases Rurals. C-026
    Ref. Cad. 08206A002000440000QL
    Daniel Gutiérrez Espartero

Conjunt d'edificis resultat de successives ampliacions i transformacions.

El cos de l'edifici original està amagat darrera els diferents volums existents. Correspon a un edifici rectangular amb planta baixa i primera planta amb una coberta a dues aigües. Els murs de l'edifici estan bastits amb pedres de diferents formes i mesures lligades amb morter de calç i terra. Exteriorment l'edifici presenta un enlluïment de morter / ciment que manté la façana principal en bon estat.

L'any 1360 Can Cornei era un dels 44 focs de la parròquia de Sant Esteve que formaven part de la Baronia de Montclús- Montseny.

Es constata la presència d'un edifici en aquest emplaçament al 'Plano Geométrico del término jurisdiccional de San Esteban de Palau Tordera' de l'any 1856.

- ORTÍ GOST, Pere (1999): Una primera aproximació als fogatges catalans de la dècada de 1360. CSIC. Barcelona

- MORENO RAMÍREZ, Pedro (1856): Plano geometrico del termino jurisdiccional de S. Esteban de Palautordera. Institut Cartogràfic de Catalunya. https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/catalunya/id/1780