Can Clos
Fogars de la Selva

Polígon 9 Parcel·la 18
    Veïnat de Can Roca

Rehabilitada entre finals del segle XX i inicis del segle XXI
    Jordi Montlló Bolart

Can Clos és un edifici de planta quadrangular, situat en el veïnat de Can Roca, entre  Can Cassart  i Can Tomaset. La façana principal està orientada al sud. Consta de planta baixa i pis, amb una capçalera d’estil barroc, tot i que realitzada probablement durant segle XIX. La coberta és de teula àrab, a dos vessants. A mà esquerra de la façana principal s’observen dues finestres que s’han convertit en els elements decoratius d’un terrat al qual s’hi accedeix des de la planta pis de la façana de ponent. Les obertures són senzilles, alineades simètricament, sense elements destacables. Tan sols destaca el que sembla una fornícula sense cap element decoratiu a l’interior disposada en la part superior del centre de la façana principal, que correspondria al carener.

Descripció de l’edifici feta a partir de fotografies cedides.

Segons el cadastre de 1862, la casa és propietat de Joan Clos i Massaguer, que declara, a més de la casa i un ruc, dues quarteres de secà, mitja quartera de vinya, cinc quarteres d’erm.

L’any 1889 el propietari és Joan Clos i Massaguer (†1889), vidu de Maria Viader, que viu a la casa amb el seu fill i la seva esposa, maridats l’any 1872: Francesc Clos i Viader (†1896) i Anna Tresserres i Farré (†1921). També hi estan empadronats els fills del matrimoni, Felip (1873-†1912); Maria (1876); Josep (1879); Jaume (1882); Esteve (1885) i Joaquima (1889).

L’any 1904 a la casa hi viuen, la vídua, Anna Tresserres amb els seus joves, l’hereu Felip, maridat amb Carolina Fugarolas i els seus quatre fills, en Josep, en Lluís, la Mercè i l’Àngela. Quan mor Felip, la seva esposa està esperant un fill, que rebrà el nom de Joan.

En Felip Clos Tresserres fou alcalde de Fogars entre els anys 1909 i 1912, any de la seva desaparició.

L’any 1925, Carolina Fugarolas, vídua encara hi vivia amb en el seu fill Josep, l’hereu, casat amb Carme Nonell (†1943) amb qui tindrà tres fills, en Joaquim, l’Àngela i en Josep. Dos anys després, en Josep Clos i Fugarolas, es casa en segones núpcies amb Maria Pujol i Massaguer (†1958), amb qui tindrà dues filles: la Carolina (1946) i dos anys després, la Dolors (1948).

Entre 1956 i 1960, en Josep Clos i Fugarolas, continua vivint al mas amb la seves filles nascudes de les segones núpcies, Carolina i Dolors Fugarolas Pujol, a més del  matrimoni entre la pubilla, l’Àngela Clos i Novell i Josep Tresserres i Rovira, maridats el mes de febrer de l’any 1954. Tindran quatre fills: Victorino (1954); Maria del Carme (1956); Joaquim (1958) i Josep Maria (1962).

Entre el 1962 i el 2007 la propietat canvia de mans.