Can Cererols
Rubió

Serra de Cererols. Nord de Rubió
    BV-1031 el trencall a l’esquerra abans d’arribar a Pedrafita.

Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Can Cererols correspon a un antic mas de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada migdia. Consta de planta baixa i pis. De la façana principal és conserva el brancal esquerra de la porta d’accés i dues finestres al costat esquerre de la porta. A la façana de llevant s’hi annexiona un cos de planta rectangular de reduïdes dimensions i a la façana de tramuntana s’hi adossa el cup de vi, de planta circular i el qual encara conserva part dels cairons interiors. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa amb les cantonades de pedra ben escairada i col·locada a mode de cadena cantonera. A poca distància del cup s’hi conserva una barraca construïda amb la tècnica de la pedra seca amb el portal d’accés a llevant.