Can Cardona
Vilanova de Sau

Can Cardona s/n
    Al camí cap a Can Gallart. Prop de Sant Andreu de Bancells

Joan Casas Blasi

Edifici que disposa d'una superfície total de 130 m2, i una superfície coberta de 101 m2.
    Aquesta casa de pagès ha estat objecte d'un procés de millora i actualització que li ha donat l'aspecte actual i que en alguns casos contrasta força amb l'aspecte d'un mas tradicional. Així doncs malgrat els nombrosos canvis que ha sofert, deixa veure el que fora la primitiva
    construcció.
    L'edifici consta d'una de planta baixa i pis amb la teulada a dues vessants amb el carener
    paral·lel a la façana.
    El parament és de pedra del país unida amb morter de calç a les parts antigues i amb el ciment actual a les parts mes noves i restaurades. Els pedres es disposen en filades irregulars. Es pot observar com existeixen diferents nivells així com un porxo a la part principal. Les portes i finestres també han estat restaurades i són de fusta.
    Està voltada d'un jardí amb barbacoa.

La restauració soferta fa que la construcció original pugui quedar amagada sota els nombrosos canvis realitzats

El Nomenclàtor de 1860, la descriu com caseta, situada a 9,6 km de la capital de l'ajuntament, eren dos edificis d'una planta, un habitat constantment i l'altre deshabitat.

A.A.D.D (1960). Nomenclàtor de la província de Barcelona, 1860. Madrid. Impremta de José M Ortiz, 1860.
    ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.