Can Borràs
Cabrera de Mar

National Monument Record
    Assentament (jaciment)
    POUM-80; (dins àrea BCIN Burriac)
    Marc Guàrdia i Llorens

Indret de troballa de diferents estructures arqueològiques relacionables amb el poblat ibèric de Burriac, malgrat ser aquesta una zona fora muralles. Un dels elements més destacats és la localització i excavació l'any 1983, del dipòsit del sector occidental del poblat ibèric de Burriac. Aquesta intervenció va venir motiva pels treballs furtius que s'hi havia anat succeint. L'excavació estratigràfica va permetre documentar una interessant seriació cronològica que abarcava des de l'any 100 aC fins el 40 aC.

L'excavació de la cisterna no va comportar l'excavació completa de l'estructura, de la que se n'excavà un quadre de 5x5 metres, calculant un volum de 50 metres cúbics de terra extreta.

MIRÓ,J., PUJOL, J. I GARCIA, J. (1988): "El dipòsit del sector occidental del poblat ibèric de Burriac (Cabrera de Mar, El Maresme)", Laietania, núm. 4, Mataró. ZAMORA, D. (2006-07): "L'Oppidum de Burriac. Centre de poder polític de la Laietània ibèrica", Laietania, núm. 17, Mataró.