Can Bonamic
Sant Esteve de Palautordera

Camí de Ca n'Auleda, 6(B)
    Emplaçament
    A la Plana de Can Bonamic. Seguint per la carretera BV-5301 en direcció Montseny. Just davant de Can Noguereta apareix un trencall a mà dreta. El camí mena fins a Can Bonamic
    283

41.722599240123
    2.4234277174587
    452043
    4619138
    08207 - 46
    Segle XIX - XX
    Pla Especial de Catàleg de Masies i Cases Rurals. C-022
    Residencial - cultural - productiu
    000807100DG51G0001IM
    Daniel Gutiérrez Espartero

Actualment Mas Bonamic es tracta d'un conjunt de tres edificis. El mas històric se situa al centre del conjunt.

Mas Bonanic correspon a una masia de tres plantes de forma irregular amb cossos afegits. Coberta a dues aigües de teula àrab i petit ràfec de teula girada. Murs de pedra comuna. Obertures amb emmarcaments de carreus treballats i ceràmics. Elements ornamentals en algunes obertures. Rellotge de sol a la façana principal.

Al sud es trobaria un edifici de planta baixa i primera planta bastit amb paredat de pedres informes lligades amb morter i ciment que presenta unes obertures simètriques i decoració amb materials ceràmics. Edifici destinat a habitatge.

Al nord es trobaria un edifici que originàriament estaria associat amb l'activitat agroramadera. Actualment sembla que està associat a serveis a les persones.

Hi ha poques dades històriques.

Es constata la presència d'un edifici en aquest emplaçament al 'Plano Geométrico jurisdiccional de San Esteban de Palau Tordera' de l'any 1856.

MORENO RAMÍREZ, Pedro (1856): Plano geometrico del termino jurisdiccional de S. Esteban de Palautordera. Institut Cartogràfic de Catalunya. https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/catalunya/id/1780