Can Baya
Caldes d'Estrac

Neoclàssic
    Estructura, coberta, façana i conjunt en bon estat.
    nº49 en el Pla Gral. Municipal
    Octavi Mallorquí Vicens

Xalet unifamiliar aïllat de planta baixa i una planta envoltat de jardí. Estil internacional. Destaca la seva condició de casa aïllada en un conjunt de cases entre mitgeres. És un edifici de composició simètrica amb una coberta a quatre aigües amb ràfec i xemeneia. Les parets són emblanquinades. La façana principal que consta en el cadastre és el número 4 del Passeig del Mar. La planta baixa presenta porxo amb arcs de mig punt. La primera planta té una terrassa amb barana d'estil neoclàssic i dues portes de marc rectangular, amb persiana de doble fulla i tendal de color blau. A la part posterior, la del Passeig de les Moreres, mostra un estil semblant al descrit, amb un porxo amb arcs de mig punt, però a la primera planta, en lloc d'una terrassa, trobem dos balcons de barana neoclàssica i accessos de porta de doble fulla amb persiana. Entre els dos balcons hi ha una porta que permet accedir al jardí gràcies a un tram d'escales.
    El jardí que envolta la casa està composat per plantes variades; destaca una palmera de grans dimensions. El mur del jardí és empedrat a la seva part davantera i amb una porta i barana de ferro forjat, mentre que el mur de la part posterior és baix i presenta una porta d'accés per a vehicles.

Sòl urbà. Zona aïllada al Passeig Marítim. Inventariada amb el núm. 49 per l'article 55 de la Normativa del Pla General.

Casa situada en un dels conjunts més emblemàtics de la història de l'estiueig a Caldes.