Campana gran de Santa Eulàlia
Lluçà

Església de Santa Eulàlia de Puig-oriol. Lluçà
    A 5 metres de la carretera BV-4341, punt quilomètric 9'050

Presenta erosió i brutícia d'excrements d'ocell
    Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

La campana gran de Santa Eulàlia es troba situada al campanar de l'església de Santa Eulàlia de Puig-oriol. La campana està subjectada per les nanses a un jou de fusta amb contrapès al damunt de pedra. La campana, de bronze, amida 65 centímetres d'alçada i 57 centímetres de diàmetre; té el batall de ferro en ús i un martell elèctric que actualment no funciona. La decoració està formada per una franja a la part superior on hi ha la inscripció següent: ANOS DOMINE 1736 A FULGURA ET TEMPESTATE LIBERANOS. A la part central de la campana hi ha una creu decorada amb motius geomètrics i tres imatges. La imatge de Sant Isidre amb els bous, sota la qual hi ha la inscripció ST ISIDRO LLAURADOR; la imatge de la Mare de Déu del Roser i la imatge de Sant Antoni de Pàdua. La part inferior de la campana presenta decoració de fines motllures.