Cal Terrats
Pujalt

XIII-XX
    Els cossos annexes es troben en estat ruïnós i la casa presenta cert estat de deteriorament.
    BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Terrats és una masia d'origen medieval que va consolidar-se en època moderna i contemporània. A la planta baixa de la masia s'hi conserven vestigis notables d'una torre medieval, com també diverses estances sostingudes per arcs apuntats de tradició gòtica.
    És un edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis presenta un portal d'arc de mig punt adovellat, que queda parcialment tapat per un cos de dos nivells que s'obre amb un gran pòrtic d'arc carpanell davant del portal i una galeria horitzontal amb tres pòrtics al pis. Davant d'aquesta façana hi ha un pati tancat per un baluard i diversos cossos annexes, la majoria en estat ruïnós. La resta de façanes presenten poques obertures d'arc pla arrebossat o amb llinda de fusta. El parament dels murs és la pedra lligada amb morter, revestits amb morter de calç. A l'entorn s'hi localitza un femer i una pallissa.