Cal Solé
Pujalt

Baixada del Castell. Conill

XVII-XIX
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Solé és una casa construïda vers el segle XVII i que fou ampliada al segle XIX. És de planta rectangular i està construïda aprofitant el desnivell del terreny. Consta de soterrani, planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants desiguals amb el carener perpendicular a la façana. El frontis presenta el portal d'arc de mig punt adovellat i diverses finestres amb llinda de fusta distribuïdes de forma aleatòria. En un extrem de la façana hi ha una destacada finestra renaixentista d'arc pla de pedra amb guardapols acabat amb mascarons. Al seu costat, tapant part de la façana, en sobresurt una eixida quadrangular, habilitada com a terrassa i amb accés des del primer pis. Les façanes laterals presenten poques obertures amb llinda de fusta, algunes de factura moderna. La part posterior s'adossa a un altre edifici. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.