Cal Muntaner Nou
Rubió

Camps de Muntaner. Nord del nucli del castell de Rubió
    BV-1031 direcció els Prats de Rei. Passat Pedrafita el segon a l’esquerra.

Restaurada l’any 2007
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Muntaner Nou es una edificació d’època moderna que ha estat objecte de diverses remodelacions. Es tracta d’una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Antigament era de planta baixa i pis però amb les reformes de principis del segle XXI es va alçar a tres plantes. Davant la façana principal hi ha un pati tancat per un baluard construït l’any 1911 tal i com consta damunt el portal d’arc carpanell de maons. El frontis presenta una composició simètrica amb el portal d’arc carpanell entrat i flanquejat per dues finestres, una de les quals fou ampliada durant les reformes efectuades. A nivell del primer pis s’hi obre un balcó amb voladura i barana de ferro i dues finestres. Adossat a la façana de llevant hi ha un cos de planta quadrada que correspon a l’antic cup de vi, actualment emprat com a cisterna.