Cal Mau
Pujalt

XV-XVIII
    Es troba en estat ruïnós.
    BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Mau és una masia d'origen medieval que va consolidar-se en època moderna. És un edifici de planta rectangular, de planta baixa, pis i golfes i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. La façana principal es troba atalusada i com a única obertura hi ha el portal d'arc escarser adovellat. Part de la façana està tapada per un cos adossat de dos nivells, que s'obre amb dues galeries horitzontals per pis. La resta de façana presenta poques obertures, totes de pedra i de petites dimensions. La part posterior de la construcció va ser afegida amb posterioritat, probablement en època moderna, junt amb el cup circular revestit amb cairons de ceràmica vidriada de la façana lateral. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa, a la part frontal i les cantonades més ben escairada. Algunes façanes estan tapades de vegetació. A uns metres de la casa, a l'altre costat del camí, hi ha una pallissa en estat ruïnós. Té la coberta a un vessant i s'obre amb un portal amb llinda de fusta. És feta de pedra escairada disposada en filades.

En el fogatge de 1553 hi consta "Andreu Lordella de Torradalmau".