Cal Marc
Rubió

Camps de Can Marc. Oest de Maçana
    BV-1031 direcció Els Prats de Rei agafar el trencall de Cal Barrusca

Enderrocat de l’interior
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Marc és una edificació situada al nord del municipi, al límit amb el municipi dels Prats de Rei. Es tracta d’una edificació de planta quadrada amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Constava de planta baixa i pis. El frontis s’hi obre el portal d’accés d’arc rebaixat adovellat amb la inscripció M.E. 1889 a la dovella central. També si obren tres finestres emmarcades amb pedra. La coberta ha estat reconstruïda. A l’interior s’ha conservat la boca del forn i les restes de les parets d’un cup de vi. Adossat a la façana de ponent hi ha un cos d’una sola planta i de planta rectangular amb dos accessos, un a la façana de ponent i un segon a la façana de migjorn d’arc de maons plans; espai destinat al corral. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa i conserva part de l’arrebossat exterior. Les cantonades són de pedra ben treballada i col·locada a mode de cadena cantonera.