Cal Llop o Cal Cases
Carme

Cal Llop
    Camí del Cal Llop, entre els km 2 i 3 de la BV-2131 de la Pobla de Claramunt a Carme.

La casa disposa d'alarma.
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta d'una casa de pagès molt reformada, ubicada a la falda de la petita carena de Les Garrigues Disposa d'un cos central (el més alt del conjunt) al que se li annexen varis cossos a diferents alçades i amb cobertes de teula àrab a una sola vessant. Les obertures són totes rectangulars i amb porticons de fusta. La major part de les façanes es presenten arrebossades, per la qual cosa resulta impossible observar la tècnica emprada en la construcció dels paraments i la distinció de les fases cronològiques que de ben segur amaga el conjunt. Tot i així, es poden observar trams de maçoneria molt refeta en algunes parets de les plantes baixes, encara que aquesta és, certament, un tipus d'obra molt recent.

La casa es troba a tocar del jaciment arqueològics "El Llobet´" i "A 100 m del Llobetó"; de fet, Durant la nostra visita al lloc, hem pogut observar una gran dispersió de materials arqueològics ibèrics i romans per tota la superfície dels camps que envolten la casa, fet que porta a pensar en una important ocupació en aquest lloc des d'antic.