Cal Farrés
Rubió

Bosc de Gavarró. Sud-oest de Maçana
    Emplaçament
    BV-1031 direcció Els Prat de Rei. Abans d’arribar a l’Hostal Vell agafar el trencall de l’esquerra cap a Cal Ribera.
    700

41.67739
    1.57085
    381044
    4614945
    08185 - 122
    IX-X
    CCAA 7678
    08184A017000240000ZR
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment es troba situat en una aflorament rocós dins la zona boscosa anomenada del Bosc de Gavarró. El jaciment està format per dos recintes emparats a la roca amb forats perforats a la roca que possiblement haurien estat emprats per col·locar-hi bigues de fusta. Al fons del recinte hi ha una petita bauma natural de planta irregular. Al costat dret també hi ha un forats de dimensions més grans que correspondrien a graons per pujar al cim de la roca i un encaixos a cada costat de l’entrada de l’habitacle que podrien haver estat emprats per subjectar una porta. Un dels elements més singulars és una creu gravada a la roca.

Altres noms: Eremitori de Cal Ribera

El jaciment de Cal Ferrés fou descobert per la Secció d’Arqueologia del Centre d’estudis Comarcals d’Igualada (CECI) el juliol de 1980.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

VILAMALA, I (Coord): Esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Rubió (Anoia). Volum I/III. SPAL, octubre de 2017. Diputació de Barcelona – Àrea de Territori i Sostenibilitat