Cabana del tancat de la Torre
Oristà

Sector nord del terme municipal
    Situada en un camp sota el dipòsit d'aigua.

Presenta vegetació pels costats.
    Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

Cabana aèria adossada a un marge a tocar d'un camp. La part posterior forma part del marge i no es veu mur . És de planta rectangular. Està construïda amb la tècnica de pedra seca. Les pedres estan disposades de forma força caòtica. La coberta de lloses és plana però coronada per una part central una mica enlairada amb una teula girada cap a munt i un totxo al capdamunt. Està coberta per poca terra i poca vegetació. . Té un ràfec format per lloses grans, planes i primes. La llinda plana la forma una pedra gran. L'obertura principal té una porta de fusta coberta per la part exterior  amb una xapa de ferro. A l'interior hi ha diferents objectes mal disposats (menjadora per animals petits,...).

Orientació S.

Dimensions aproximades:

Exterior: 320cm.
    Interior: 200 x 270 cm.
    Obertura principal: 155 cm. d'alçada per
    80 cm. d'ampla.
    Gruix de mur: 55 cm.
    Alçada aproximada: 245 cm.

Ha estat utilitzat per tenir-hi conills de bosc per engegar a l'època de caça. Per aquest motiu té una tanca de reixa a poca distància que la volta.