Ca l’Oliverà
Castellet i la Gornal

Camí de l’Arboç a Sant Marçal. Sud de Sant Marçal
    Des de Sant Marçal agafar el camí dels Pous. Passat la casa Els Pous el primer a l’esquerra

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

L’Oliverà és una masia formada pel cos principal i diversos annexes prefabricats de formigó i coberta de xapa relacionats amb l’activitat ramaderia que s’hi havia dut a terme. L’edifici original és una construcció de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a tramunta. Consta de planta baixa i pis. A la façana posterior, avui dia reformats, se li adossen diferents cossos utilitzats com a magatzems . El frontis presenta dos eixos d’obertures separats  per una línia decorativa de ceràmica. A nivell de planta baixa s’obre la porta d’accés juntament amb dues finestres amb reixa de ferro i a nivell de primer pis dues finestres més. Totes les obertures són d’arc pla. El frontis està coronat per una barana ceràmica dividida en tres trams per petits pilars. Els murs estan tots arrebossats i pintat de tonalitat ocre i a façana principal destaca per un sòcol també pintat amb tonalitat terrosa. L’entorn de la finca està enjardinat i ballat amb una tancat d’obra i metàl·lica.

Habitatge construït per la família Cassanyes al segle XIX. Durant un temps va estar deshabitada fins que la van adquirir els actuals propietaris, la família Serra March, entorn l’any 1980. La casa va ser reformada pels mateixos Cassanyes abans de vendre-la.