Ca l’Isidre Cererols
Rubió

Serra de Cererols. Nord de Rubió
    Emplaçament
    BV-1037 direcció Rubió. Abans d’arribar al nucli agafar el trencall de l’esquerra cap a La Sala. Seguir el camí passada la Sala
    624

41.65709
    1.58007
    381774
    4612678
    08185 - 229
    001702200CG81C0001IP
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Isidre Cererols és una edificació de finals XIX – principis XX construïda a partir de diversos cossos i reformada a finals del segle XX; segons data de la porta d’accés l’any 1994. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. El cos primigeni s’hi obre el portal d’accés d’arc rebaixat de ciment, on hi consta gravat l’any 1994, i dues finestres a nivell del planta baixa i pis. Aquest cos s’hi adossà posteriorment un segon volum per la banda de llevant amb una segona porta d’accés, també d’arcs rebaixat de ciment i una finestra a nivell del primer pis. A excepció d’una de les finestres, que presenta una llinda de fusta, la resta són de llinda plana de pedra. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada actualment amb ciment. A la banda de llevant hi ha un segon volum, també de planta rectangular i amb la coberta a una vessant que correspon a l’antic paller.