Ca l’Elies
Rubió

Solana dels Rogers. Sud del nucli del Castell de Rubió
    BV-1037 entre el Km 3 i 4. A peu de carretera

Enderrocat i cobert de vegetació
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Elies es una edificació d’època contemporània situada a peu de la carretera que porta al nucli del castell de Rubió. Es tracta d’una edificació de planta quadrangular de planta baixa, pis i golfes. A l’interior es conserven diversos murs que delimiten varies estances. Dempeus encara es conserva part de la façana principal, orientada a migjorn, amb el portal d’accés es d’arc de mig punt adovellat i una finestra a nivell de pis i golfes amb llinda i brancals de pedra. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa.

En el llistat de masos de l’any 1869 que pagaven a la parròquia de Santa Maria de Rubió per dir missa  apareix Casa Elias. Segons aquest mateix llistat, entorn l’any 1600 era anomenada Mas Elias dels Goells. Per aquest motiu, es possible que aquest mas sigui d’origen modern.