Ca l'Amat
Sant Esteve de Palautordera

Camí del Cementiri, 2
    Emplaçament
    Després de passar Can Benosi, les propietats de Ca l'Amat ja apareixen. Cal vorejar la finca fins arribar al Camí del Cementiri. Allà es trobarà l'entrada al mas.
    244

41.702558540985
    2.4266153957621
    452293
    4616911
    08207 - 66
    Segle XIX
    Catàleg de masies i cases rurals. C-057
    Residencial - productiu
    Ref. Cad. 08206A005001090000QX
    Daniel Gutiérrez Espartero

Masia senzilla de dues plantes i forma rectangular amb cossos afegits. A l'entorn hi ha altres volums associats a l'activitat agroramadera. La coberta és a dues aigües amb doble ràfec de teula.

Murs de pedra comuna arrebossats i pintats. Obertures sense emmarcaments.

El conjunt presenta una activitat ramadera associada

L'any 1360 ca l'Amat és un dels 44 focs de la parròquia de Sant Esteve i que formaven part de la baronia de Montclús-Montseny.

Es constata la presència d'un immoble en aquest emplaçament al 'Plano Geométrico juridisccional del término de San Esteban de Palau Tordera' de l'any 1856.

- ORTÍ GOST, Pere (1999): Una primera aproximació als fogatges catalans de la dècada de 1360. CSIC. Barcelona

- MORENO RAMÍREZ, Pedro (1856): Plano geometrico del termino jurisdiccional de S. Esteban de Palautordera. Institut Cartogràfic de Catalunya. https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/catalunya/id/1780