C/ Tacó, 26

c/ Tacó, 26

XVII-XIX
    Bo
    El Pla Especial obliga a conservar la façana. Es permet, però, afegir un segon pis amb coberta de teula àrab, tot reproduint el ràfec i la tortugada actuals amb coincidència amb la finca nº 24.
    Pla Especial, 334. 2006
    Ref. cad.: 62215DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres i organitzat en alçat en planta baixa, un pis i terrat pla, probablement transitable. A la planta baixa se situen un gran portal a la part més septentrional, i una finestra a la més meridional. El portal disposa de brancals de carreus de pedra i una llinda en forma d'arc escarser feta amb grans dovelles de pedra. La finestra, que no disposa d'elements d'emmarcament remarcables, està defensada per una reixa de ferro de barrots verticals de secció circular. A la planta pis, damunt del portal se situa un balcó (sembla ser de llosa de pedra amb un aplacat ceràmic sota la llosa), amb una barana de ferro de disseny senzill on es combinen els barrots verticals de secció quadrada amb altres helicoïdals, amb un passamà simple. A la part més meridional se situa una finestra amb un ampit fet a base de tres filades de maó col·locats en voladís esglaonat. Remata la façana una cornisa que imita un ràfec de teules, feta amb diverses filades de maó, combinant les filades de maons de cantell amb les de maó pla. Damunt la cornisa es disposa d'una barana del possible terrat, feta d'obra revestida d'arrebossat senzill. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill, retallat a la zona del portal per tal d'emfatitzar els carreus de pedra del portal de la planta baixa.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)