C/ Major, 11

c/ Major, 11

Bo
    El Pla Especial obliga a la conservació de la façana amb la reconstrucció de l'obertura esquerra desapareguda i l'eliminació de la pintura que cobreix els elements de pedra, adaptant el color a la normativa vigent
    Pla Especial, 149. 2006
    Ref. cad.: 62203DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres i de tres nivells d'alçat (pb + 2p), amb una composició establerta en base a tres eixos d'obertures verticals; les línies horitzontals s'emfatitzen mitjançant la presència de cornises que concorden amb els forjats de l'edifici.
    A la planta baixa manca l'obertura esquerra i es conserva la porta d'accés als pisos superiors -situada en el centre i de forma rectangular- i la del local comercial, -amb forma d'arc de mig punt i de majors dimensions-; ambdues presenten els brancals i les llindes ressaltats per una franja llisa que sobresurt del plom del mur.
    En els pisos superiors s'identifica una finestra en el centre, flanquejada per un balcó a cada banda. Totes aquestes obertures són convencionals i presenten els brancals i les llindes d'obra, sense decoració. Pel que fa als balcons, les volades són de llosana de pedra amb els perfils motllurats i les baranes, metàl·liques, consten de barrots helicoïdals intercalats i situats en els angles.
    En el coronament de la façana s'identifica un fris de maons, amb dentellons, i una cornisa del mateix material situada immediatament sota un fals ràfec. A continuació s'aprecia una barana d'obra llisa, amb pilars que suporten un voladiu que sembla cobrir part del terrat.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 6 que inclou tres tipologies edificatòries diferents. D'una banda, la arquitectura de gran representativitat de les cases de veïns del c/ Major. En segon lloc, l'arquitectura popular de parcel·la estreta visible en els carrers Nou i Tacó. En tercer i darrer lloc, s'inclouen algunes implantacions recents del passeig de la Ribera.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)