C/ de l'Aigua, 22

c/ de l'Aigua, 22

Bo
    El Pla Especial permet transformar les golfes en un pis, sempre que es restitueixi la tortugada. Cal eliminar el sòcol de la planta baixa.
    Pla Especial, 24. 2006.
    Ref. cad.: 62235DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Casa de tres nivells d'alçada (pb + 2p) amb una obertura en cada planta, corresponent a una porta en la planta baixa, un balcó en el pis principal i una finestra en el darrer nivell. La planta inferior mostra també un sòcol de maó en obra vista. Destaca l'ampit de pedra motllurat del balcó del primer pis, actualment tancat amb porticons de fusta i sense barana metàl·lica. La part superior de la façana conserva la tortugada per a evacuar les aigües de la coberta.
    La finca pot considerar-se una mostra de l'arquitectura popular sitgetana més senzilla.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 5 que inclou els casals gòtics situats en l'interior de la muralla i sobre d'ella, els edificis dels carrers de l'Aigua, de Barcelona i les cases del carrer Major situades a l'antiga entrada a la vila.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)