Bosc i jardí de Solers
Sant Pere de Ribes

Solers

Hi ha forces arbres caiguts a causa de la ventada de principi d'any.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El mas Solers es troba envoltat per un gran jardí i bosc, que queden delimitats per un mur perimetral. Davant del casal hi ha el conegut com a "jardí de les fonts", on hi ha una gran font rectangular, al costat de la qual hi ha dues fileres de plàtans i flors ornamentals. La font es situa entre dos cossos rectangulars, perpendiculars al mas, que es troben oberts amb galeries horitzontals, els pòrtics de les quals també presenten decoració vegetal. Des de la galeria de ponent es descendeix per una escalinata fins als denominats "jardins de Mónaco". En aquest espai hi ha un bust commemoratiu de la princesa Grace de Mónaco, entorn el qual hi ha diversos arbres ornamentals, entre els que destaquen dues oliveres centenàries. La resta de la finca presenta un bosc de pi blanc, on hi trobem diversos elements arquitectònics com són dos dipòsits d'aigua circulars decorats amb motius vegetals, així com glorietes o miradors.