Barraca del rei
Fogars de la Selva

Polígon 12 Parcel·la 38
    Veïnat de La Serra

Ha perdut la coberta, que està ensorrada i la porta d’accés. Envoltada de vegetació.
    Jordi Montlló Bolart

Edifici de planta rectangular que mesura 7 m x 5 m de costat, d’una sola planta, amb el teulat a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal. La coberta, de la qual en queden algunes restes al damunt de la paret mestra, era de teula àrab. L’altra part es troba enfonsada a l’interior de l’habitacle dessota d’una capa espessa de molsa. De la porta, orientada cap a ponent, només en queden els muntants i una petita finestreta realitzada entre la volta i el carener, tot fet amb maó. La resta del paredat és de pedra irregular collada amb morter de calç. L’edifici tenia les quatre façanes, tant exteriors com interiors, arrebossades amb el mateix material de lligam. Entrant a mà dreta hi ha una llar de foc, amb fumeral i xemeneia realitzats amb maó, que se sosté a partir d’una biga travessera de ferro. Destaquen dues petites obertures quadrangulars, d’uns 18 centímetres, disposades gairebé simètricament a les cantonades dels murs oposats al d’entrada, amb un esbiaixat que pot fer pensar en un espai de vigilància i defensiu del camí que va cap el sot.

En aquesta barraqueta, situada a baix el sot i a prop del pou, en terres del mas Coll, hi havia viscut en Joan, un home solitari, conegut per la gent de l’entorn com el Rei. Vivia pobrament i anava vestit amb barretina, calçava uns esclops i sempre duia un sac a l’esquena. Com a boscater, una de les feines que feia era l’elaboració de carbó.