Barraca de pastor
Sant Agustí de Lluçanès

Sector est del terme municipal
    Aproximadament a 1000 metres de la masia de Perenoguera, per pista forestal, en direcció nord.

Bo
    Caldria conservar els voltants i interiors nets de bardisses i arbustos per evitar que la vegetació erosionés i malmetés l'estructura.
    Jordi Compte i Marta Homs

La barraca de pastor està situada a la vessant oest del massís dels Munts, a la zona anomenada les Rovires, on hi predominen els roures, pertanyent a la baga de Perenoguera. Es troba emplaçada en una zona rocallosa i amb pendent produït pel propi vessant del massís.
    És un edifici de planta rectangular de petites dimensions d'aproximadament 1,5 x 1,5 x 2m construït de pedra seca amb lloses mitjanes i pedres irregulars. Té la coberta plana enllosada i presenta un únic accés a la part frontal que es troba orientat al sud-oest. Destaquen dues grans lloses a la porta, la que forma tres quarts del brancal dret i la de coronament.

Les petites dimensions de la cabana només permeten l'aixopluc d'una persona, que s'hi pot col·locar mig ajaguda o asseguda.