Barraca de Domènech 2
Vilassar de Dalt

Entre Can Maioles i el camí de Sant Sebastià a Can Boquet, prop de la paret seca.

XIX - XX
    Caldria conservar aquesta tipologia de barraques per la seva raresa.
    Jordi Montlló Bolart

Barraca de picapedrer ubicada a redós d'una antiga pedrera d'extracció de granit al capdamunt de Can Maioles, en el tros anomenat de Domènech. Es tracta d'una construcció de planta rectangular (2,5 x 1,80 x 1,50 m). Les parets estan fetes amb pedra, força irregular, aprofitant la matèria primera de proximitat (el granit). La coberta és de volta de tartana i recoberta de pedra La construcció és enganyosa ja que la part construïda és d' aproximadament un metre, però el que la fa especial són els gairebé dos metres de fondària excavats a la roca. Els brancals i llinda estan parcialment fets amb maó pla de cinc centímetres de gruix. Una part de la coberta es va enfonsar i actualment hi ha una fusta amb un plàstic que la protegeix de les inclemències del temps. No té banc exterior, ni cap dipòsit d'aigua al voltant.

Actualment està habitada. Tot l'interior està completament ennegrit degut a que s'hi fa foc. No hi ha xemeneia ni mata guspires.

És una barraca molt interessant degut al seu origen, que està relacionat amb l'ofici de picapedrer. Sembla que aquest vessant Domènech ofereix una tipologia molt particular d'aquest tipus de construccions, desconegudes fins al moment.