Mediona

A ponent del nucli urbà, al nord dels camps de Can Vic.
    A can Vic, a llevant de la Torreta.

Fitxa ARQ087 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    La UNESCO declara el dia 28/11/2018 Patrimoni cultural immaterial l’Art de la pedra seca: Coneixements i tècniques.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Barraca de pedra seca aèria aïllada, de planta circular de 2.75 m de diàmetre i coberta amb falsa cúpula (de 2,40 m d’alçada). L'obertura de 0.60 m de d'ample és d'arc primitiu (o d'ametlla) i està orientada cap al sud. Té un contrafort perimetral complet d'uns 1.10 m d'amplada, separat uns 0.45 m a banda i banda de la porta, actuant al mateix temps com a paravent.

Fitxa (de barraca) número 8803 de la Wikipedra

És difícil determinar la cronologia exacte de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la primera meitat del segle XIX.

AA.DD (2010) La pedra seca. Evolució, arquitectura i restauració. Brau edicions.