Barraca 2 de Clariana
Castellet i la Gornal

Clariana
    Camps davant la Depuradora de Clariana

La barraca primigènia es conserva en bon estat i l’afegit posterior de pedra i toves malmès.
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Barraca de pedra de planta circular construïda  amb la tècnica de la pedra seca amb posteriors modificacions. S’hi accedeix per un portal de llinda plana orientat a l’est. Davant el portal s’hi afegir posteriorment una zona d’entrada amb les parets de pedra i ciment i la coberta amb teula àrab. La coberta de la barraca és de pedra en forma de falsa cúpula. A la part posterior s’hi afegir una estructura de planta quadrangular de pedra i toves.

Informació i imatges extretes del Drac Verd de Sitges de la wikipedra.

RIPOLL, R. (2003). Les construccions de paret seca a l'Anoia. A Els paisatges de la Vinya. Manresa: Centre d'Estudis el Bages.

ENRICH, MF; MIRET, MT; VICH, I. (2006): Pedra seca a l'Anoia. Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt. Ajuntament de La Pobla de Claramunt.