Aplec del Remei
Perafita

Mare de Déu del Remei. Sector central del terme municipal
    A 950 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'050.

Jordi Compte i Marta Homs

L'aplec del Remei es celebra el segon diumenge d'octubre, diumenge proper al dia 10 d'octubre, dia de la Mare de Déu del Remei. S'inicia l'aplec amb una caminada des del poble de Perafita fins a l'ermita de la Mare de Déu del Remei. La caminada s'acompanya amb un petit concurs de buscar bolets. Un cop a l'ermita hi ha un esmorzar popular, amb torrades, botifarra, cansalada, etc., i a continuació hi ha la missa, que es celebra a fora, en una taula de pedra situada al costat de l'ermita. En acabar la missa es canten els goigs en honor a la Verge del Remei.

Els veïns de Perafita, des de fa molt temps, tenen molta devoció a la verge del Remei, i per tant l'aplec del Remei és un dels que mantenen més vitalitat.
    Les dues imatges s'han extret del fons fotogràfic municipal.