Aplec del Remei
Arenys de Munt

Capella del Remei
    Per sota Can Sagrera i pujar pel camí del Mormó direcció oest i seguir pel camí del Remei.

Vigent
    Jordi Montlló Bolart

Aplec que es celebra el segon diumenge d'octubre a la capella del Remei. Un grup surt d'Arenys de Munt i un altre d'Arenys de Mar. A les 10'30 es celebra l'Eucaristia, davant la capella, amb cantada de goigs final; l'any 2002 es va llegir un poema de Jacint Verdaguer que fa referència al Remei. Finalment es fa una audició de sardanes.
    Antigament es feia l'ofici, també al matí; però a la tarda es passava el Rosari. Alguna vegada es feia cant coral. El ball, per ser una activitat pagana es feia fora del recinte de l'ermita; a l'esplanada del davant.

Es tenen notícies d'aquest aplec des de la segona meitat del segle XIX. Abans es feia el primer diumenge d'octubre, amb la concurrència de gent d'Arenys de Munt, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac i Sant Vicenç de Montalt.
    L'aplec de 1886 va tenir molt d'èxit i ressò mediàtic local.
    Ja en el segle XX es va fer algun aplec polític: l'11 de setembre de 1920 i l'any 1923 pels Pomells de Joventut. En els anys 30 la secció excursionista de l'Ateneu arenyenc n'organitzà, el setembre de 1932 a 1935.
    L'any 1959 es va estrenar la sardana de Xavier Maimí "La festa del Remei".
    L'any 2002 es tornava a recuperar aquesta celebració després de 22 anys sense aplec. L'any 1980 fou la darrera vegada que es va fer l'aplec. Fou gràcies a una comissió formada per Joan Bibolas, Josep Montmany, Climent Colomer, Francesc Forn, Joan Puigdoví, Ferran Soler i Mn. Josep Playa.

PONS i GURI, J.M i FON, Francesc (2003) El santuari de la Verge del Remei del terme d'Arenys de Munt. Ajuntament d'Arenys de Munt.