Antiga Rectoria
Súria

Al Poble Vell

XIV-XX
    Presenta cert estat de deteriorament
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Es tracta d'una construcció àmplia, que segueix més o menys el model d'una masia de planta basilical. Consta d'un porxo molt interessant, sustentat amb pilastres de maçoneria irregular, que formen un conjunt homogeni amb el que havien estat els horts de la rectoria. L'interior es conserva amb un agençament propi de començament de segle. Als baixos hi ha un espai ampli on antigament hi havia les quadres i el celler (PIÑERO, TOMASA, 1998).

Des del punt de vista arquitectònic és un bon exemple d'arquitectura popular tradicional. Espacialment està relacionat amb el nucli de l'església i el castell.

L'edifici va ser la antiga rectoria, i al costat, el cementiri de l'església. Avui l'habitatge es de propietat privada.

PIÑERO, Jordi, TOMASA, Eudald (1998) Pla Director del Poble Vell de Súria. Ajuntament de Súria. Transversal Produccions Culturals. Assessorament de Jordi Padró. Diputació de Barcelona. Servei de Recursos Culturals. Àrea de Cultura. Oficina de Patrimoni Cultural.