Agullàdols
Mediona

Legal i física
    Fitxa ARQ 092 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Residencial - productiu
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Masia de grans dimensions formada per l’agrupació de diversos volums, el principal dels quals és de planta rectangular, amb planta baixa, pis i golfes. La façana principal està emblanquinada i hi ressalten les obertures, emmarcades amb arcs plans de pedra tosca. De la coberta, a quatre vessants, tan sols en sobresurt una torre quadrangular adossada a una cantonada, que té tres nivells d’alçat i coberta plana.

A la masia d’Agullàdols s’hi trobava la torre de la quadra. Al Segle XIX pertanyia a la família Ferrer, els darrers castlans de Mediona i fundadors del celler Freixenet,.

La propietària de la finca de Santa Margarida d’Agullàdols, Maria Francisca de Ferrer, es va casar amb Daniel Vardon Kennett, nascut a l'illa de Guernsey en el si d’una família de comerciants marítims. Va ser enterrat a l'església de Santa Margarida.

Encara a l'actualitat, la masia centralitza una explotació vitivinícola.